3 intressanta fördelar med terrasstak av aluminium

Aluminium är ett mycket populärt material för konstruktion av terrasstak. Och det är inte konstigt, det är lätt att underhålla, det är hållbart och de finns i en rad olika stilar. Kontakta oss, vi informerar dig gärna om fördelarna med terrasstak i aluminium! 

1. Klarar alla slags väderförhållanden

Aluminium är ett mycket rejält material. Det betyder att terrasstak i aluminium klarar tuffa väderförhållanden. Camargue klarar exempelvis vindarbyar på upp till 44 m/s, om lamellerna är stängda. För Algarve är det 33 m/s. Det är imponerande om man betänker att vindbyarna under en storm i regel inte är kraftigare än 28 m/s. Men de klarar även kraftiga regnskurar utan problem. Så du behöver alltså inte ge dig ut i blåsten för att kontrollera att terrasstaket klarar sig. 

2. Snabbt och enkelt att rengöra

Rensons terrasstak i aluminium är mycket lätta att rengöra. Det är bara att följa dessa fyra steg:

1. Späd Rensons rengöringsmedel ”Clean”med ljummet vatten.
2. Använd en mjuk svamp eller mikrofiberduk för att gnida in profilerna med rengöringsmedlet och låt det verka en liten stund.
3. Spola av allt med kallt vatten och torka terrasstaket med en luddfri trasa.
4. Och när allt är torrt är det dags för följande steg. Gnid in alimuniumdelarna med Renson ”Protect” för att skydda extra mot väder och vind.
När du gjort detta minimala underhåll kan du sätta dig och njuta av trädgården under terrasstaket. 

3. Ett terrasstak av aluminium i olika stilar

Aluminium är ett material med många olika möjligheter, både vad gäller färg och design. Renson har exempelvis ett terrasstak i aluminium som ser ut som trä. Camargue Wooddesign ger samma varma intryck som trä och är samtidigt lika lätt att underhålla som aluminium. Dessutom kan du välja alla RAL standardkulörer, så att du kan matcha terrasstakets kulör med bostadens snickerier. Ta en titt på vår inspirationssida, där finns några exempel. 

 

Beställ vår inspirationsbroschyr

Låt dig inspireras av alla våra lyckade projekt och läs om vårt utbud av modeller och tillval. Ladda ner den digitala broschyren här!